Makelaar Dijkstra

Richt nog snel je zomertuin in: ideale plek om te genieten

Geplaatst op

Nu mag het zo zijn dat het zomerseizoen begonnen is, maar dat wil niet zeggen dat je geen zomertuin meer kunt aanleggen. Het is wel een stuk warmer dan in de lente aan de tuin werken, maar wel weer lekkerdere dan in de winter of herfst, dus waarom ook niet. Niet waar? Daarom in deze blog enkele tips voor het design van je zomertuin. Check snel de voorbeelden en doe er je voordeel mee.

Leuke dingen om te doen in de tuin

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen in de zomertuin. Kijk snel met ons mee, dan nemen we er een aantal met je door:

Blokhut met veranda

Een blokhut met veranda is een van de leukste dingen die je in je tuin kun realiseren. Het is namelijk direct de sociale hotspot van de tuin. Familie en vrienden willen er graag zitten en genieten van hun vrije tijd. Je weet dat een BBQ dan nooit ver is. Genieten samen is de beste manier om je tijd door te brengen. Een blokhut maakt het makkelijk om je tuin netjes te houden. Geen rondslingerende gereedschappen meer, omdat je binnen geen ruimte meer had. Zo kunnen de kinderen ook veilig spelen.

Tuinhuis

In een tuinhuis worden de dromen van je kinderen werkelijkheid, want zo’n huisje is toch alleen voor fabeldieren en mensen uit sprookjes weggelegd. Nee joh! Ook voor normale mensen is het een mogelijkheid om een tuinhuis in de ideale zomertuin te hebben staan. Je kunt er veel leuke dingen mee doen. Het leukste is natuurlijk wanneer het huisje een opslagplek is voor gereedschappen én een speelplaats voor de kinderen. Natuurlijk moet dat wel goed geregeld worden, dat de kinderen niet bij het gevaarlijke gereedschap als grasmaaiers kunnen.

Tuinhout

Met tuinhout creëer je snel een tuin met natuurlijke looks. Echt tof om al dat natuurlijke hout te zien, dat geeft je tuin zo’n gave visuele boost. Tuinhout is een verzamelnaam voor hoogwaardige houtsoorten die het goed doen in de tuin, lang meegaan, zoals eikenhout. Je kunt tuinhout ook behandelen met verschillende middelen om het nog langer goed te houden. Maar als je van een verweerde, natuurlijke look hout, dan kun je ook gewoon de natuur haar gang laten gaan.

Vijver met waterval

Voor het ultieme zengevoel in je eigen zentuin, is de vijver met waterval een echte aanrader. Een zomertuin in zenstijl is ook wel een beetje een ander verhaal dan een doorsnee tuin met een gazon. In zo’n Japanse tuin zien we vaak veel steen en grind. En dus ook een vijver, vaak compleet met fontein en brugje. Een ideale plek om op een bankje (ook leuk voor in de tuin) te relaxen en zelfs (of gewoon heel normaal) een beetje te mediteren.

Conclusie

Een ideale zomertuin heeft veel dingen om van te genieten en is echt ook nog in het begin van de zomer te realiseren. Eigenlijk de hele zomer door. Ons land wordt steeds warmer, dus is het niet verwonderlijk dat je langer zult gaan genieten van de zon. Dus wanneer je er zin in hebt, realiseer dan de zomertuin van je dromen. Veel plezier ermee.

Ontdek meer woonplezier!

Een reis door de wereld van wonen en lifestyle brengt je op onze site naar 3 tips om je kantoor in te richten en laat je zien wat onze partners doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden