Makelaar Dijkstra

Waarop je moet letten bij het aanschaffen van een huis?

Geplaatst op

Ben je op zoek naar je nieuwe huis? Het aanschaffen van een huis kan een spannend proces zijn. Soms heb je je oude huis al verkocht en moet je voor een bepaalde datum een nieuwe plek vinden. Zeker in deze huizenmarkt moet je vaak snel reageren om een kans te maken. Snel moeten handelen bij het kopen van een huis kan er nog wel eens voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij in deze blog uitgestippeld op welke dingen je moet letten bij het kopen van een huis.

Waar moet ik allemaal op letten als ik ga kopen?

Er zijn tal van dingen die je in de gaten moet houden bij het kopen van een huis, zoals:

·        Locatie en de wijk

Locatie is heel belangrijk bij het kopen van een huis. Als een huis in een verkeerde buurt staat, of er zijn maar een gelimiteerd aantal faciliteiten in de buurt, kan je dit huis eigenlijk al wegstrepen. Als je een huis hebt gekozen waarvan je denkt: ‘dat zou hem wel eens kunnen worden’, rijd dan een paar keer met de auto door de wijk heen. Kijk of de huizen en tuinen er verzorgd uitzien, let op lawaai en check hoe schoon de wijk is in het algemeen. De wijk en de mensen waarmee je in deze wijk leeft, maken of kraken het leven in je nieuwe huis.

·        Kamerindeling

Geloof niet alles wat je ziet op TV over huisrenovatie. In dit soort programma’s lijkt het makkelijk om gewoon een muurtje eruit te beuken om een kamer groter te maken. Er komt veel bij kijken als je je huis gaat renoveren en het is doorgaans niet goedkoop. Let dus op de indeling van het huis en of je jezelf hier in ziet leven voor de komende 10+ jaar.

·        Inspectie

Als je een huis hebt gevonden dat op papier aan jouw wensen voldoet, dan is het tijd voor een inspectie van het huis. Dit is een belangrijk moment bij het kopen van een huis. Je koopt niet alleen die mooie uitgebreide keuken of dat bubbelbad op de tweede verdieping, maar je haalt je soms ook problemen op de hals, die al dan niet in het huis verborgen zitten. Let tijdens de inspectie op alles, ook dingen die je niet zo leuk vindt aan het huis en schrijf ze op. Dan kan je ze daarna nog eens overlezen: wat heb je nu eigenlijk allemaal tijdens de inspectie gezien?

·        Waterschade

Als je het interieur van een woning inspecteert, dan is het belangrijk om te kijken naar de kleur van de muur en het plafond. Als je donkere vlekken ziet ergens (dit komt vaak voor in de badkamer) dan betekent dat er waterschade is. Waterschade is niet het moeilijkst om te verhelpen, maar als het er lang heeft gezeten is het waarschijnlijk gaan schimmelen. Deze schimmel kan giftig zijn, dus let er op als er waterschade is, dat je wat kosten moet bereken voor het verhelpen ervan.

Conclusie

Er zijn dus een aantal dingen waarop je moet letten als je denkt aan het aanschaffen van een nieuw huis. Wat wij willen meegeven, dat is om vooral kritisch te zijn tijdens de inspectie en niet te verdrinken in alle voordelen van het huis. Als je meer wilt weten over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis, vraag dan makelaar Utrecht om advies.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden