Makelaar Dijkstra

Waar moet je op letten bij het bezichtigen van een huis?

Geplaatst op

In de tijden van nu is de huizenmarkt erg beperkt en is er vaak weinig te krijgen onder een bepaalde prijsklasse. Mocht je eindelijk iets hebben gevonden wat voor jou op het eerste oog perfect lijkt? Ga er niet meteen vol op af, neem rustig een kijkje online, vraag wat na bij de makelaar of kijk of je de (oude) bewoners van het huis kunt spreken over vragen die je wellicht bij je draagt. Als je eenmaal enthousiast bent gaat dat niet gauw weg, maar je moet wel 100% achter de keuze staan die je maakt. Als je spijt hebt van het huis wat je koopt, dan ben je nog lang niet thuis.

Waar ben je naar op zoek?

Maak terwijl je op zoek bent een lijstje, zet op dit lijstje een aantal dingen die je absoluut niet kunt missen in een huis. Maak ook een lijstje met dingen die leuk zijn om er als extraatje bij te hebben. Ga dan op zoek naar huizen die voldoen aan de eisen die je hebt, ga daarna kijken naar hoeveel van beide lijstjes het aftikt. Kijk dan naar de prijs en kijk of het het waard is. Zo kan je een beetje ondervinden of jouw budget realistisch is voor wat je zoekt of dat je misschien nog wel meer kunt eisen voor het budget wat je hebt,

Grote onderdelen

Als het huis niet voldoet aan één van je eisen ga kijken welke dat is. Stel er ligt een laminaat vloer in, maar jij wilt een gietvloer. Ga dan kijken naar opties die er zijn om die gietvloer wel te krijgen, want de gietvloer is voor jou belangrijk. Valt een nieuwe gietvloer in je budget,ga er dan voor. Valt de gietvloer niet binnen het budget, kijk dan verder en kijk voor iets wat aan die eis voldoet.

Weet wat je wilt

Weet wat je wilt, neem geen genoegen met minder. Het is een groot bedrag en iets waar je lang mee moet kunnen doen. Een huis kopen is ook niet zomaar gedaan, geef het de tijd en wie weet, misschien vind je dan het perfecte huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden