Makelaar Dijkstra

Tips voor het leggen van een vloer met een klein budget

Geplaatst op

Het managen van het budget rondom het kopen van een huis is een uitdagende klus. Je zult merken dat er nooit volledig gehouden wordt aan het budgetplan. Er moet dus in elk budgetplan flexibiliteit zitten zodat er ruimte is om te schuiven. Als je met het budget niet uitkomt dan moet er vaak gekeken worden naar goedkopere alternatieven. We hebben daarom een handige tip waarop je kunt budgetteren, namelijk het leggen van de vloer in de nieuwe woning.

Goedkoper vloer alternatief

Op een vloer kun je flink budgetteren. Je kunt hier verschillende afwegingen maken. Een goedkopere vloer is op de lange termijn niet altijd de beste keuze. Echter kan het voor nu een ideale oplossing zijn en wanneer deze af is kun je vervolgens voor de lange termijn voor de vloertype gaan die je oorspronkelijk wou laten leggen. Met goedkope pvc vloeren ben je altijd goed uit. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en verschillende prijsklasse. Ideaal dus om hier je vloer te halen of een eerste tijdelijke en goedkopere vloer.

Soorten pvc-vloeren

Een pvc-vloer is in veel verschillende stijlen te verkrijgen. Daarnaast kan een pvc-vloer verdeeld worden in twee type vloeren. Namelijk een plak- en een klikvloer. Dit heeft voornamelijk invloed op het proces waarbij je de vloer gaat leggen en eventueel de optie om een vloer mee te nemen naar een nieuwe woning.

Plak pvc-vloer

Een plak pvc-vloer is een dunnere variant. Het is belangrijk dat hierbij de ondergrond egaal is. Deze vloersoort kan strak tegen muren aangelegd worden. Mocht er na verloop van tijd schade zijn ontstaan dan kun je delen zo 1-op-1 vervangen. Deze vloer is zelf te leggen, maar mocht je hier geen ervaring mee hebben dan raden we aan om dit door een specialist te laten doen.

Klik pvc-vloer

Een klik pvc-vloer heeft bovenop de voordelen van een plak pvc-vloer nog meer voordelen. Dankzij het handige kliksysteem is deze vloer makkelijker zelf te leggen. Daarnaast kunnen de vloeronderdelen bij een verhuizing ook weer gemakkelijker uit elkaar gehaald worden. Deze zijn vervolgens goed verhuisbaar. In combinatie met een ondervloer hoeft de ondergrond niet compleet egaal te zijn. We raden wel aan om de wat grotere hoogteverschillen uit te vlakken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden