Makelaar Dijkstra

Kakkerlakken in huis: zo kom je er vanaf!

Geplaatst op

Wanneer je op vakantie bent geweest is het mogelijk dat je kakkerlakken meeneemt vanaf het vakantieadres. Natuurlijk is het ook mogelijk dat er iets niet in orde is en daardoor kakkerlakken in huis komen. Veel mensen denken dat kakkerlakken in Nederland niet voorkomen, toch komen er wel kakkerlak soorten voor. Alleen de relatief lage temperatuur in ons land en hoge graad van hygiëne maakt dat we ze over het algemeen niet in de Nederlandse huizen vaak zullen tegenkomen. Toch is het mogelijk dat je een plaag van deze dieren te verwerken krijgt. Dan moeten ze bestreden worden. Je verwacht niet dat kakkerlakken bestrijden zo gemakkelijk is. Natuurlijk bedoelen we hiermee dat je gemakkelijk deze klus kunt uitbesteden aan professionals. We vertellen je in deze blog hoe je kakkerlakken preventief kunt weren. 

Voorkom kakkerlakken in je woning 

Een woning heeft een aanzienlijk aantal kieren en spleten. Dit zijn openingen waar kakkerlakken heel gemakkelijk doorheen kunnen. Het is daarom raadzaam om kieren en spleten te dichten. Ze komen af op de geur van voedsel en leven in groepen. Het is dus erg belangrijk dat wanneer de keuken vuil geworden is door etensresten, dit op een zo goed mogelijke wijze schoongemaakt wordt. Zo trek je geen kakkerlakken aan. Daarnaast is het erg belangrijk om vuilniszakken afgesloten te houden en op tijd in de ondergrondse container te doen.

Je woning schoonhouden 

Over het algemeen kun je je zeggen dat een schone woning geen plek is waar je doorgaans een kolonie kakkerlakken aan zal treffen. Een uitzondering is dan natuurlijk dat je kakkerlakken meeneemt vanuit het vakantieadres. Badkamer, slaapkamer, keuken kunnen het beste netjes gemaakt worden om de kakkerlak niet aan te trekken. Deze dieren komen vooral wanneer er iets te halen valt.

Als er toch kakkerlakken in je woning zouden zijn, dan is het belangrijk om een expert in de arm te nemen die het voor je kan oplossen. Dergelijke plaagdieren kun je het beste niet zelf gaan bestrijden, omdat het een specialistisch klusje is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden