Makelaar Dijkstra

Jij wilt je matras lang goedhouden? Check deze tips!

Geplaatst op

Snel het matras vervangen staat op niemands verlanglijstje. Daarom deze handige tips om te helpen voorkomen dat je inderdaad al weer heel vlug de portemonnee moet trekken. Check ze allemaal en doe er je voordeel mee.

Matrasbeschermer

Het is heel handig om een matrasbeschermer te gebruiken en wel direct vanaf het begin. Dat maakt dat je matras beschermd is tegen vocht en vuil. Er zijn zo veel dingen die je matras kunnen verpesten:

  • Eten in bed
  • Drinken
  • Slijtage
  • Een topdekmatras helpt ook goed

Tips om het matras goed te houden:

·        Ondersteuning

Een matras gaat doorzakken wanneer het niet goed ondersteund wordt door de bedconstructie eronder. Je voelt het ook wel of een bed lekker ligt en of het goed ondersteund of niet. Een bed met een goed frame werkt prefect samen met een goed matras.

·        Matras omdraaien

Wanneer je een paar weken op een matras gelegen hebt, of al wat eerder, dat hangt ook van vele factoren af, zoals de kwaliteit van je matras, bedframe en het gewicht dat erop licht, dan moet je het matras omdraaien. Wacht hier niet te lang mee, dan blijft je matras goed, beter, best.

·        Was de lakens en overtrek

Wil je het matras fris houden, was dan de laken en het overtrek op tijd. Een matras kun je namelijk niet wassen en vuil komt door de lakens op het matras. Dit gebeurd dus niet of veel minder snel wanneer je lekker vlot wast.

·        Verplaats het matras voorzichtig

Een matras is sterk, maar ook kwetsbaar. Verplaats het daarom voorzichtig. Zo ontstaan er geen beschadigingen. Het zou langs een schroef van het frame kunnen schuren.

·        Matras luchten

Na al die uren slapen op het matras is het goed om het zo nu en dan te luchten. Het mooiste is het wanneer je het buiten neer zou kunnen zetten om het te laten luchten. Dat kan natuurlijk alleen op een zonnige dag zonder kans op regen.

Conclusie

Een matras kost al snel zo’n 400 euro en dat wil je elk jaar moeten uitgeven (ietwat gechargeerd natuurlijk). Bespaar geld en creëer een droombed met je nieuwe matras dat heel lang goed blijft. Doe je voordeel met de tips.

Meer lezen, meer weten!

Het laatste nieuws op het gebied van wonen en design vind je op onze site. Check ook wat onze partners doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden