Makelaar Dijkstra

Ideeën voor het maken van meubels met buiskoppelingen

Geplaatst op

Steigerbuiskoppelingen werden oorspronkelijk gebruikt om trapleuningen te maken. De groei in de populariteit van de industriële stijl heeft ertoe geleid dat meubels en fittingen gemaakt van buiskoppelingen steeds vaker worden gebruikt in woon- en winkelomgevingen en dat de populariteit binnen industriële omgevingen gehandhaafd blijft.

Wat maken de buiskoppelingen zo populair?

Buiskoppelingen zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een grote flexibiliteit. Constructies zijn eenvoudig op te bouwen, er is geen speciaal gereedschap nodig, er is geen laswerk op locatie nodig en het je kan volledig zelf bepalen hoe je meubel in elkaar gezet wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van een tuinbank. Zit je graag precies rechtop? Dan maak je de hellingsgraad 90 graden. Zit je liever wat meer onderuitgezakt? Dan maak je de hellingsgraad bijvoorbeeld 60 graden.

Tuinset met tafel en bijpassende krukken

Met verzinkte steigerbuizen in combinatie met de buiskoppeling en steigerhout, creëer je gemakkelijk op maat gemaakte tuinsets. Het gegalvaniseerde staal geeft en professionele glans en een mooi contrast met het steigerhout. Dit laat zien hoe veelzijdig onze de steigerbuizen met buiskoppelingen zijn, robuust genoeg om de meeste tafelbladen te ondersteunen en de verzinkte afwerking beschermt het tegen de alle weersomstandigheden.

Pull-up bar voor in de tuin of deurpost

Een van de makkelijkste ideeën voor je thuisgym is het maken van een pull-up bar. Het enige wat je nodig hebt is een enkele steigerbuis met twee buiskoppelingen. Zaag de steigerbuis op maat, schaf twee buiskoppelingen met dezelfde diameter aan en bevestig tussen twee palen. Je kunt hierbij uiteraard ook gebruik maken van een deurpost als deze hoog genoeg is. Deze steigerbuizen zijn veel steviger dan de reguliere flexibele pull-up bars die je winkel koopt.

Kledingrekken voor in de winkel of thuis

Nog een populaire mogelijkheid met buiskoppelingen zijn de kledingrekken. Voor een industriële en open uiterlijk van je winkel verbind je gemakkelijk buiskoppelingen met steigerbuizen. Steigerbuizen zijn extreem sterk en kunnen veel meer gewicht aan dan reguliere aluminium rekken. Een industriële kledingroede zal een in het oog springend voorbeeld zijn. Steigerbuizen zijn daarom zeer populair voor retailtoepassingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden