Geplaatst op
Wanneer je op zaterdagnacht omstreeks 00.01 uur voor je woning staat en je komt er niet meer in, dan gaan er vele gedachten door je hooft. Natuurlijk is je huis tiptop in orde, want je hebt alle mogelijkheden in gedachten doorlopen, inclusief jezelf hangend aan de regenpijp, al klimmende naar het dak om te zien of toevallig het zolderraam nog open staat. Je gaat voor de weg van de minste weerstand. Wat kost een slotenmaker nu eigenlijk op zaterdagnacht / zondagochtend? Slotenmaker Eindhoven neemt graag de opties en tarieven met je door.
Indicatie van de kosten
Niet elke slotenmaker hanteert gelijke kosten. Sterker nog, er zijn zelfs slotenmakers die absurd hoge prijzen rekenen, gewoon omdat ze weten dat mensen met hun handen in het haar zitten. Dat soort slotenmakers verpesten het voor de goedwillende vakmensen. Het gros van de slotenmakers vraagt redelijke tarieven voor hun weekend en nachtdiensten, gelukkig maar. Dat soort vaklieden bevelen we dus van harte aan. In deze blog geven we je een indicatie van kosten voor de slotenmaker, deze tarieven woorden door veel van deze experts gebruikt. Vraag altijd aan de specifieke slotenmaker die je aan de lijn hebt, wat zijn tarieven zijn. De kosten bij benadering:
- Overdag betaal je tussen de 80 en 120 euro (zonder schade)
- In avonduren en in weekend ligt het tarief tussen 100 en 150 euro (zonder schade)
- Wil je sloten laten inbouwen? Reken dan 30 euro voor een cilinderslot zonder certificaat en 80 euro voor eentje met certificaat
- Er zijn ook driepuntsloten. Deze worden gemonteerd voor je als je tussen de 349 en 395 euro aftikt
Alle indicatieve prijzen zijn overigens inclusief BTW.
Wat doet een slotenmaker?
Een slotenmaker is een expert die verschillende dingen voor je kan doen:
- Sloten openen
- Sloten vervangen
- Inbraakpreventieadvies geven
Door altijd de beveiliging van je woning op orde te hebben, zul je inbrekers geen kans geven. Een slotenmaker weet precies wat hij of zij moet doen om deze situatie voor je te creëren.
Hoe slotenmaker worden?
Een slotenmaker wordt je wanneer je passie voor het werk hebt en goed op de wensen van je klanten kunt inspelen. Het is een beroep waar je in kunt werken zonder een speciaal slotenmakersdiploma. Wel vragen veel bedrijven om een ander diploma van een bepaald niveau. Het is mogelijk om stage te lopen bij een firma, cursussen intern of extern te doen om zo de vakkennis en kunnen onder de knie te krijgen. Als je echt gek bent op sloten en slotenmaker wil worden, dan is de leerweg tot slotenmaker relatief kort. Natuurlijk blijf je doorleren omdat er ook steeds weer nieuwe sloten gemaakt worden.