Makelaar Dijkstra

Een daktuin is snel en mooi te maken: check tips!

Geplaatst op

Wat is nu weer een daktuin? Je hoort er wel eens wat over. In deze blog nemen we je mee langs een aantal tips om een mooie daktuin in te kunnen richten. Het is belangrijk dat je wanneer het nodig is, de juiste experts benadert om dit project goed van de grond te krijgen. Letterlijk. Dus laat je inspireren door hun oordeel en maak er iets moois van. 

Contacteer een dakdekker 

Wanneer je je huis gekocht hebt, of dit al enige tijd in bezit hebt, is het nodig dat je een plan maakt om een daktuin te maken. Meestal wordt deze gerealiseerd op een dakterras, maar niet iedereen heeft er een of kan dit laten maken. Stel je voor dat je wel tot de gelukkigen behoort die er een kunnen laten maken. Het is dan slim om een dakdekker te raadplegen hoe dit voor elkaar te krijgen is. Ook een architect kan je helpen deze buitenruimte te maken. 

Ontwerp je lieverlingstuin

Wanneer het zover is om lekker aan de slag te gaan met je tuin, wanneer je dakterras dus daar is, dan is het mogelijk om een mooi ontwerp te maken waarmee de tuin echt een stukje van jezelf wordt. Schets het en bedenk wat je er allemaal in wilt hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan bomen in potten. Je kunt bomen kopen online, dan heb je ook de mogelijkheid om snel te filteren op soorten. We raden je aan om kleine bomen in potten te doen. Wanneer ze groter en groter groeien is het slim om ze op een gegeven moment een plek in de tuin beneden te geven. Er zijn verschillende de stijlen die je kunt toepassen in je tuin. Denk daarbij aan de industriële, minimalistische, mediterraanse en de eclectische. De eerste kenmerkt zich door veel beton, de tweede door de eenvoud, de derde door het Zuid-Europese, natuurlijke karakter met veel terracotta en natuursteen, terwijl de laatste een anything goes-stijl is: alles kan zolang jij het maar tof vindt. 

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden