Makelaar Dijkstra

De voordelen van een gietvloer in 2022

Geplaatst op

Het kan moeilijk zijn om een vloeroplossing te vinden die de tand des tijds kan doorstaan en bestand is tegen chemicaliën, morsen en vlekken. Bijna elk type vloer heeft wel een of ander nadeel. Een uitstekende keuze is de epoxyvloer of gietvloer. Ze hebben minder nadelen en meer voordelen. Echter, het onderzoeken van de voordelen van gietvloeren is een goed idee. Lees snel waarom dit zo is. 

Verschijning

Vergeleken met een gemiddelde garagevloer, epoxy vloeren zijn helder en professioneel. Hun uiterlijk alleen al maakt ze verleidelijk om te gebruiken. De gladde en egale oppervlak is ook zeer gemakkelijk te vegen en te onderhouden. Omdat er niet veel blijft plakken aan dit type vloer, is het opruimen van een puinhoop een zeer eenvoudig.

Betaalbaarheid

In vergelijking met andere soorten vloeren, de per vierkante voet kosten van epoxy vloeren zijn moeilijk te verslaan. Omdat het kan direct worden geïnstalleerd over beton en andere soorten vloeren, de installatie kosten zijn een heel stuk lager dan de anderen. Prijsstelling blijft een van de grootste en de meest directe voordelen die je zult vinden met epoxy vloeren.

Weerstand

Epoxy vloeren zijn zeer resistent tegen zowat alles – olie, benzine, bleekmiddel, transmissie vloeistof, reinigingsmiddelen en nog veel meer. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ze vaak worden gebruikt in garages en binnen de auto-industrie. Naast het weerstaan van chemische morsingen/schoonmaakmiddelen, is een epoxy vloercoating ook hitte- en waterbestendig. Ze zijn vrijwel ongevoelig voor de meeste chemische morsingen zonder dat dit negatieve effecten heeft op de coating.

Een ander voordeel is dat deze vloeren ook bestand zijn tegen bacteriën en ziektekiemen, waardoor ze zeer gemakkelijk te reinigen zijn. Dit is waarom epoxy een uitstekende keuze is voor ziekenhuizen en klinieken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Makelaar Dijkstra vertellen we je graag meer over de wereld van je makelaardij.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijkstra.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

 

 

© 2024 Alle rechten voorbehouden